Maskinfabrikken Ferro

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Vejle Vejviser, 1950. Foto: Vejle Stadsarkiv


I 1947 blev Maskinfabrikken Ferro grundlagt i vejle af Holger Sørensen og Orla Elias Jensen. I de første år var Hagen Madsen også en del af gruppen.

Fabrikken blev etableret i Grønnegade 22 i 1947, og i 1953 flyttede de fabrikken over gaden til bagbygningen i nr. 39. Der lå fabrikken frem til år 1955, hvor fabrikken efterfølgende flyttede til Grejsdalsvej 23 i Vejle.

Orla Elias Jensen forlod Maskinfabrikken Ferro i 1957.

Brødrene Holger og Harry Sørensen flyttede fabrikken til Assendrup i 1963, fabrikken blev indrettet i Assendrups gamle skole på Tirsbækvej 15.

I 1987 tiltrådte Holger Sørensens nevø, Erik Sørensen, som direktør.

Til at starte med reparerede fabrikken dieselmotorer og alle slags industrimaskiner. Efter få år overtog fabrikken produktionen af automatiske døråbnere basseret på trykluft til busser og sporvogne. Med tiden blev der også produceret bl.a. dørautomatik til sygehuse og automatiske skydedøre i toge og busser.

Det oprindelige Ferro lukkede i 2011 og blev overtaget af en underleverandør. Maskinfabrikken Ferro har op til flere gange ændret navn, først til FERRO International a/s og senere til FERRO-DOORS.