Forskel mellem versioner af "Dronningebakken"

Fra VejleWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Linje 1: Linje 1:
  
Dronningebakken, Ibæk ligger på sydsiden af [[Vejle Fjord]] nær [[Munkebjerg]].
+
Dronningebakken, [[Ibæk]] ligger på sydsiden af [[Vejle Fjord]] nær [[Munkebjerg]].
  
Det er et gammelt udsigtspunkt, der ligger som det højeste punkt over havets overflade med 49 meter. Det er beliggende mellem Ravnsbæk og [[Nonnebakken]] ovenfor Ibæk Strandvej.
+
Det er et gammelt udsigtspunkt, der ligger som det højeste punkt over havets overflade med 49 meter. Det er beliggende mellem [[Ravnsbæk]] og [[Nonnebakken]] ovenfor [[Ibæk Strandvej]].
  
[[Ibæk Strandvej]] og [[Ravnsbækvej]] ligger flere sommerboliger, der er bygget mellem 1900-1910 som sommerboliger for Vejles borgerskab. Huset "Skrænten", Ibæk Strandvej 322, ligger neden for Dronningebakken. Det er bygget i 1902 af fabrikant Müller fra [[Vejle Tekstilfabrik]].
+
På Ibæk Strandvej og [[Ravnsbækvej]] ligger flere sommerboliger, der er bygget mellem 1900-1910 som sommerboliger for Vejles borgerskab. Huset "Skrænten", Ibæk Strandvej 322, ligger neden for Dronningebakken. Det er bygget i 1902 af fabrikant Müller fra [[Vejle Tekstilfabrik]].
  
  

Versionen fra 14. nov 2018, 13:48

Dronningebakken, Ibæk ligger på sydsiden af Vejle Fjord nær Munkebjerg.

Det er et gammelt udsigtspunkt, der ligger som det højeste punkt over havets overflade med 49 meter. Det er beliggende mellem Ravnsbæk og Nonnebakken ovenfor Ibæk Strandvej.

På Ibæk Strandvej og Ravnsbækvej ligger flere sommerboliger, der er bygget mellem 1900-1910 som sommerboliger for Vejles borgerskab. Huset "Skrænten", Ibæk Strandvej 322, ligger neden for Dronningebakken. Det er bygget i 1902 af fabrikant Müller fra Vejle Tekstilfabrik.


Navnets oprindelse

Hvorfra navnet Dronningebakken stammer er ukendt. Det er omtalt fra slutningen af 1800-tallet i rejsebeskrivelser i aviser og turistforeningers guidebøger til udflugter. Heri omtales Dronningebakken som et besøgsværdigt udsigtspunkt.

Dansk Turistforenings Håndbog for Rejsende fra 1892 fremhæver Dronningebakken som et smukt udsigtspunkt ved Munkebjerg.

Flere postkort fra begyndelsen af 1900-tallet har Dronningebakken ved Munkebjerg som motiv.

Vejle Forskønnelses- og Turistforening foreslår i 1908 Dronningebakken som et af flere udsigtspunkter på en længere gåtur til Munkebjerg. Udsigten er nævnt som "fortrinlig".

Et bud er, at Hotel Munkebjergs grundlægger Ole Nielsen finder på navnet Dronningebakken. Ole Nielsen var særdeles opfindsom med at navngive stier, udsigtspunkter og udflugtsmål omkring sit hotel på Munkebjerg.



Litteratur og kilder

Gert Guttenberg og Tommy Holm: Tag med på udflugt til Munkebjerg, 2017

Vejle Stadsarkiv - Turistkort og fører for Vejle og Omegn, udgivet af Vejle Forskønnelses- og Turistforening, 1908