Forskel mellem versioner af "Flemming Christensen"
(Oprettede siden med 'Sognepræst Flemming Christensen (f. 1950) er for længst blevet en del af Danmarkshistorien. ”Den røde præst”, som han blev kaldt, blev i 1994 valgt som borgmester i ...') |
(Ingen forskel)
|
Versionen fra 4. mar 2019, 08:41
Sognepræst Flemming Christensen (f. 1950) er for længst blevet en del af Danmarkshistorien. ”Den røde præst”, som han blev kaldt, blev i 1994 valgt som borgmester i Vejle og Danmarks første SF-borgmester uden for København. Det var i sig selv usædvanligt, og det var ligeså usædvanligt, at det skete med støtte fra de borgerlige partier: Venstre, Konservative og Radikale. Flemming Christensen brød dermed 73 års uafbrudt socialdemokratisk styre i Vejle.
Fra første arbejdsdag stod han for store forandringer i kommunen. Han indførte spiritusforbud, slut med at servere øl ved møder. Nu stod der altid hvid vand på mødebordene. Flemming Christensen skiftede også ud blandt de kommunale top-embedsmænd og satte sit eget hold. Hans tilgang til politik var fra første færd styret af en klar forretningsmæssig holdning til tingene og en flair for penge og økonomi, som han fik i arv fra barndomshjemmet i Hammel. Faderen havde en børstefabrik og tæppeforretninger, som Flemming Christensen var involveret i.
I 1977 blev han ansat som sognepræst i Hornstrup og Nørremarks Sogne i Vejle, og fem år senere blev han valgt til Vejle Byråd for SF. Flemming Christensen blev da formand for havneudvalget, og her formåede han at forvandle Vejle Havn til en overskudsgivende forretning.
I sine år som borgmester i Vejle bevarede Flemming Christensen 15 procents tilknytning til de to sogne. Han havde aldrig problemer med at forene arbejdet som præst med sit politiske engagement. Han har flere gange understreget nødvendigheden af samspillet mellem den kristne næstekærlighed og et humant samfund. Flemming Christensen var borgmester i Vejle til 2005. Ved valget anbefalede han vejlenserne at stemme borgerligt på Venstre eller De Konservative i stedet for på sit eget parti, SF. Den udmelding gav anledning til en sand læserbrevsstorm, og han meldte sig ud af SF efter 30 år, før den lokale partiforening nåede at ekskludere ham. Dengang sagde Flemming Christensen, at Vejle Kommune trængte til en ny ledelse. Da SF i valgkampen havde bunder sig tæt til Socialdemokratiet, var de borgerlige eneste alternativ.
I 2006 blev Flemming Christensen administrerende direktør for Kolonien Filadelfia i Dianalund på Vestsjælland. Filadelfia var tidligere udelukkende epilepsihospital, men er i dag specialhospital med behandling og forskning i epilepsi og søvnlidelser samt rehabilitering af mennesker med hjerneskader. Flemming Christensen var direktør på Filadelfia, indtil han i 2011 blev ramt af en blodprop i hjertet og fik en ballonudvidelse. Han indgik en aftale med arbejdspladsen som han forlod ved årets udgang. I 2018 blev Flemming Christensen atter medlem af havneudvalget i Vejle Kommune. SF og Socialdemokratiet indstillede den tidligere borgmester til posten i havneudvalget efter skandalesagen på havnen om anklager om misbrug af offentlige midler.
Kilder
Vejle Stadsarkiv - U1898, U50482, U50242, U50737, U51247.